Шануймо рідну мову!

 Мова – це великий дар природи, розвинутий і вдосконалений 

за тисячоліття з того часу, як людина стала людиною.

Кіндрат Крапива

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» – писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Ось і учнівське самоврядування Броварської ЗОШ I-III ступенів №2 імені В.О. Сухомлинського  з нагоди Дня української писемності та мови організували цікаве опитування для  працівників школи.  Вчителі  давали відповіді на найрізноманітніші питання про нововведення до правопису, відомі твори з української літератури та про цікаві факти рідної мови. Вихованці школи поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність. Також всі бажаючі могли сфотографуватися біля  фотозони з крилатим висловом відомого педагога, письменника та діяча української культури В.О. Сухомлинського.

Учні дев’ятих класів взяли участь у радіодиктанті , що відбувся о 10:50. Діти та вчителі змогли перевірити свої знання  і продемонструвати свою небайдужість до Батьківщини та рідної мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *