Інформація про проведені заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі.

Головною причиною голодомору була цілеспрямована злочинна політика

більшовицького керівництва. Адже харчів у ці роки не бракувало. Проте держава конфісковувала у селян більшу їх частину, ігноруючи заклики і попередження українських представників з міст. Це прирекло мільйони людей на смерть від голоду, який неможливо назвати інакше, ніж штучний.

          По всій Україні проходять меморіальні заходи. Броварська загальноосвітня школа I-III ступенів №2 ім.В.О.Сухомлинського теж не лишилась осторонь і приєдналась до вшанування пам’яті тих, хто загинув через голод:

  • Бібліотекар нашої школи Масоха Л.М.  підготувала книжково-ілюстративну виставку науково-популярної літератури «Забуттю не підлягає»; (фото 1-1а )
  • Серед 1-4 класів педагог-організатор Басараб М.О.  провела виставку

малюнків «Україна пам’ятає»;(фото 2-3 )

  • Педагог-організатор Чуб О.Т. провела виставку плакатів «Без права на забуття(1932-1933)» серед 5-11 класів; (фото 4-5)
  • У кожному класі класними керівниками були проведені бесіди за темою

«Вогонь скорботи в серці навіки», «Страшні роки голодомору 32-33-х р.р.», «Незгасаюча біль народу»,  «Що я знаю про голодомор»; (фото 6-7)

  • Заступник директора з НВР Петрова Я.О. та класний керівник 9-А класу Гуназа Л.М. провели з учнями  акцію «Запали свічку» (відео мр4 )

Учнівським самоврядуванням, на чолі з координатором  Басараб М.О. та

педагогом-організатором Чуб О.Т. також були проведені заходи, задля вшанування жертв голодомору:

  • Учні прослухали радіолінійку «Пам’ять не вмирає», одразу після

якої була оголошена хвилина мовчання; (фото 8)

  • Для 3-4 класів під керівництвом вчителя історії Петровської О.М. комітетом освіти і науки були підготовані інформаційні хвилинки «День пам’яті жертв Голодоморів».

Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави.

Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю,

цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх

поколінь він не має аналогів в історії людства. Саме тому уся країна вшановує пам’ять жертв голодомору та політичних репресій, життя яких були забрані «не тому що вони були селянами, а тому що вони були УКРАЇНЦЯМИ!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *