Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Броварській ЗОШ I-III ст. №2 імені В.О. Сухомлинського дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Активісти  та члени учнівського самоврядування  провели ряд заходів:

  • По коридорах були розклеєні Служби допомоги, адреси центрів підтримки та Національної гарячої лінії, а також постери, що закликають не мовчати та не боятися звертатися про допомогу.
  • Активісти проводили опитування серед учнів та вчителів за темою : «Чи зможу я себе захистити?»
  • Для 1-5 класів була проведена інформаційна хвилинка. Дітям розказували про види насильства,  показували сценки та обговорювали різноманітні життєві ситуації.
  • Бібліотекарями школи була оформлена виставка книжок та періодичних видань за темою акції «Насильство – це не гра в мовчанку»
  • На перервах учасниками  учнівського самоврядування було проведено акцію : « Ця рука ніколи не вдарить». Учнів та вчителів  інформували про проблему насильства в Україні, називали цифри та факти  та пропонували долучитися до акції – наклеїти чи обвести свою долоню.

Основними завданнями акції є:

– привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

– активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

 – проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *