В ногу з інноваціями. Освітній Хакатон «Вчитель-учень-батьки»

Вперше у Броварах, а зокрема, в Броварській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. В. О. Сухомлинського відбувся непересічний захід – Освітній Хакатон «Вчитель – учень – батьки».

Що таке хакатон?

Хакатон – форма спільної роботи над рішенням певної проблеми. Сам формат бере початок з IT-сфери, і походить від двох слів: Hack (зламувати) та Marathon (марафон). Ми вирішили, що, наразі, мусимо об’єднатися над вирішенням питання партнерських відносин між педагогами, дітьми та їх батьками. Тобто, утворити міцне освітнє коло. Для цього і вирішено було спрівпрацювати у трьох напрямках – вчитель – учень- батьки.

Якою була наша мета?

Ми переконані, що кожен з батьків, випускників, учнів і вчителів, хто досяг успіху в житті і професії, має ділитися своїм досвідом і натхненням з усією освітянською спільнотою.

Головна мета Хакатону – згуртування шкільної родини, ефективна взаємодія, обмін досвідом.

 В період з 24 жовтня по 29 листопада відбувалася реєстрація та підготовка до проведення даного заходу. А безпосередньо з 2 по 6 грудня і відбулося це захоплююче дійство.

Освітній хакатон проходив у 4 етапи:

Етап 1 – Обмін освітніми ролями. Батьки – вчителі для учнів.

Наші талановиті та активні батьки з радістю долучилися до першого етапу нашого заходу, провівши цікаві та пізнавальні уроки для класів своїх власних дітей. І для учнів і для батьків це був хвилюючий, але захоплюючий досвід. Найактивнішими учасниками серед батьківської спільноти стали – Касяник Наталя (урок був проведений в 5-В), Зінченко Тетяна (8-Г), Ігнатенко Леся (10-А), Кучербаєва Олена (8-Г), Макогон Валентина (5-Г), Марковська Оксана (5-Г), Нарожна Леся (5-Д), Козаченко Марія (6-А, 9-Г), Рендак Наталя (5-А), Андрусенко Марина (2-Е). Окрема подяка класоводами, класним керівникам та вчителям предметникам які тісно співпрацювали та допомагали батькам готуватися до уроків.

Етап 2 – День учнівського самоврядування. Учні –  вчителі для учнів.

Наша школа багата на розумних та обдарованих учнів. Саме вони стали безпосередніми учасниками другого етапу Освітнього Хакатону. Хлопці і дівчата з радістю готувалися до уроків, і приміряли на себе ролі з дорослого професійного життя: Гавва Валерія (провела урок у 8-А), Довгодько Катерина (1-Г), Куц Дар’я (8-Г), Тимченко Емілія (2-Е), Хилюк Аліна (2-Е), Кундик Христина (6-А), Юр’єв Ігор (5-Д), Левковець Валерія (8-Б, 11-А), Мишко Владислава (5-В), Сулима Валерія (5-А, 5-Б), Ринда Анастасія (3-А), Юр Маргарита (3-А).

Етап 3 – Батьки – вчителі (тренери) для вчителів.

 4 грудня вчителі сіли за парти та отримали цікавий досвід у вигляді лекцій, тренінгів, майстер-класів та лекцій від батьків. Ми зламали стереотип, що навчає лише вчитель. Дякуємо нашим ініціативним та творчим батькам – Синиці Ірині, Лисак Інні, Тащевій Людмилі та Федоровій Галині.

 Етап 4 – Іду на заміну !/?

Одна з родзинок нашого заходу – обмін предметів між вчителями. Небайдужі педагоги прийняли виклик і долучилися до дня «Іду на заміну !/?», обмінявшись предметами на один урок. Цікаво було поглянути на таку знайому роботу вчителя з іншого боку. Найсміливіші – Воробйова Наталя Анатоліївна, Кравчук Наталя Віталіївна, Марченко Жанна Володимирівна, Басараб Марія Олегівна, Кащеєв Олексій Валерійович, Гуназа Леся Миколаївна.

Проведення даного заходу стало певним викликом для адміністрації та колективу закладу. Його ми прийняли з готовністю. Зрозуміло, що  в підсумку була проведена ґрунтовна робота над помилками та намічені майбутні перспективи. Освітньому Хакатону 2020 бути!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *