Творча особистість – 2020

Гуназа Леся Миколаївна для своїх учнів  є не лише педагогом і наставником, а й партнером та другом, відкриває для учнів  світ програмування та комп’ютерних технологій. Вчитель знає, як розкрити учнівський потенціал та виховати переможця, яким має бути сучасний прогресивний педагог та якої стратегії варто дотримуватись батькам, аби допомогти (чи, принаймні, не заважати) дитині опановувати граніт науки. Вона радіє успіхам своїх учнів, будь-якому їх досягненню, і результатом є ІІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики  Метельської  Валерії, учениці 9 класу Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. В.О.Сухомлинського.  З раннього дитинства Валерія полюбляла навчатися, ще в дитячому садочку навчилася читати. Приймала участь у багатьох конкурсах та олімпіадах з різних предметів, але останнім часом зосередилася на точних науках, таких як математика та інформатика. Майже весь час приділяє вивченню мов програмування, та цікавиться розробкою комп’ютерних ігор. Також продовжує вивчення та вдосконалення знань іноземних мов, зокрема англійської, польської, німецької. Любить читати, слухати музику, полюбляє домашній затишок та спокій.

Людина має бути всебічно розвинена, готовою до повсякденного життя, до професійної діяльності. А трудове навчання якраз орієнтоване на практичну підготовку учнів, на застосування ними знань на практиці. До того ж, на таких уроках учні навчаються поводись з різними засобами праці. Вміло й ефективно працює з обдарованими дітьми Чайка Оксана Миколаївна. Це людина праці, творчий учитель, який з душею ставиться до своєї роботи, вміє навчити, а також виховати у дітей любов до прекрасного, до природи. Наполеглива праця талановитого вчителя приносить плоди : ІІ місце ІІІ етапу  Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання.
   Віра в себе та самовдосконалення – життєве кредо учениці 11-А класу Броваської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. В.О. Сухомлинського Валерії Левковець, призерки ІІ місця ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання. Дівчина має чимало захоплень. З дитинства цікавилася різними видами ручної роботи. Серед яких в’язання, вишивання та пошиття дитячих іграшок. Надалі планує розвивати це хобі, адже воно приносить їй неабияке задоволення. Так як Валерія навчається в 11 класі, цей рік для неї вирішальний, адже дівчина хоче вступити до бажаного ВУЗу та здобути професію своєї мрії. Валерія допитлива та цілеспрямована, завжди намагається знайти нестандартний підхід до вирішення задач, що допомагає їй у розв’язанні складних проблем.

Творча, обдарована людина – це талант, помножений на щиру, наполегливу працю. Улещенко  Максим, учень 9- В класу Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ  ступенів № 2 ім. В.О.Сухомлинського – дуже скромний, спокійний хлопець. Він любить усамітнюватись і творити. Привчений з дитинства до праці, він не звик сидіти без діла. В його руках все стає доладним, привабливим. А ще йому потрібне натхнення. У цьому йому допомагає його наставник – Бондаренко Володимир Васильович. Саме він відкрив у хлопцеві потенціал, мудро направляв, щоб той по-справжньому відчув насолоду від праці і результату. І ось досягнення – друге місце у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з обслуговуючої праці. Ми пишаємось такими учнями.

Гончарук  Ірина навчається в 11-А класі Броварської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 ім. В.О. Сухомлинського. Обдарована учениця з високим навчальним потенціалом та творчими здібностями, всебічно розвинена, з широким кругозором, гарними людськими якостями дівчина завоювала  прихильність однокласників,  повагу педагогів. Ірина багато читає, гарно навчається, цікавиться новинками науки, культури, літератури, творчо працює з додатковими джерелами інформації, що допомагає їй робити свої відповіді на уроках більш цікавими та змістовними. Особливу увагу і старанність проявляє у вивченні української мови та літератури. Наполегливість, працелюбність, бажання цього року дали гарний результат  – переможниця І етапу (І місце) Всеукраїнської  конкурсу-захисту МАН з української літератури. Дівчина вважає, що будь-яка освічена людина повинна досконало володіти рідною мовою, знати її літературні цінності. Саме цьому  навчає її наставниця – вчитель української мови та літератури Симич Людмила Степенівна, яка невтовмно прищеплює дітям любов до рідного слова.

Тинянко Вікторія, учениця 9- А класу Броварської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім.В.О.Сухомлинського, посіла  ІІ місце у обласний  літературний  конкурс “Поезія- це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі”, ІІ місце у Всеукраїнському літературному конкурсі “Україна в барвах слова”  «Посередній учитель розповідає. Хороший вчитель пояснює. Чудовий вчитель показує. Геніальний вчитель надихає» – Уільям Уорд. До нових звершень Вікторію надихає її наставник Симич Людмила Степанівна, талановитий, досвідчений – професіонал найвищого ґатунку. Вчитель, якому вірять, до якого тягнуться учні і якого пам’ятають упродовж багатьох років після випуску. Людмила Степанівна стала порадником та другом для багатьох сотень її учнів. У наш вкрай прагматичний час вона завжди несе до дітей вогонь духовності та є посланцем рідної мови та української літератури. І тому підготувала чотирьох призерів: ІІІ місце у ІІ етапі всеукраїнського конкурсу-захисту МАН , І і ІІ  місце  на обласному   літературному   конкурсі “Поезія- це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі”, ІІ місце у Всеукраїнському літературному конкурсі “Україна в барвах слова”. Вікторія каже, що мріє колись обернутися назад і зрозуміти, що у неї є все, про що вона мріяла будучи п’ятнадцятирічною. За словами друзів Вікторії, вона чи не найзайнятіша людина, яку вони знають. Напевно це правда, її день зазвичай розписаний мало не по хвилинах.  Школа, безліч курсів і щоденні тренування зі спортивно бальних танців. Дівчинка вважає, що важко справити хороше враження, якщо ти неосвічена людина. Віка обожнює подорожувати, без розуму від кави, і звичайно ж не уявляє себе без танців. До вибору вищої освіти ставилася дуже серйозно, і вважає, що визначилася. Якщо свого рішення не змінить, то можемо радіти, що  знайомі з майбутньою студенткою Інституту Журналістики імені Тараса Григоровича Шевченка. Погоджуємося з Вікторією, що у будь-якому випадку потрібно не тільки думати, але і слухати своє серце-воно не помиляється.

“У кожній людині є сонце,тільки дайте йому світити”, вважав Сократ. Юр’єв Ігор був таким собі звичайним учнем, поки не поїхав у закордонну подорож до Європи. Він настільки був вражений тими країнами, в яких побував (Польща,Чехія,Угорщина), що почав збирати матеріали про ці країни, їхнє історичне минуле і сучасне. Допомагали йому у цьому і світлини, зроблені під час екскурсій. А ще він звернувся по допомогу до талановитого педагога і наставника, вчителя-методиста Марченко Жанни Володимирівни, яка викладає у хлопця історію. І так виникла робота, яка пізніше зайняла друге місце в обласному етапі конкурсу учнівських робіт “Об’єднаймося, брати мої” в 2018-2019 н.р. У 2019-2020н.р. Ігор уже сам захотів писати роботу для конкурсу. Учень він наполегливий, працьовитий, допитливий, вміє робити власні висновки, любить знаходити цікаві факти, намагається розглядати ситуації під різним кутом зору. Жанна Володимирівна пишається таким учнем, адже вона постійно спонукає дітей до творчих пошуків, до критичного підходу у вивчення матеріалу. Буде щоденна праця-буде і результат -переконана вчителька і учень. А цього року – третє місце в обласному етапі конкурсу учнівських робіт “Об’єднаймося,брати мої” “Священик: місія бути поруч”.

 

 Учениця 11-А класу Броварської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Косогор Ольга зайняла І місце в обласному літературному конкурсі «Поезія – це завжди неповтоврність, якийсь безсмертний дотик до душі». Наставницею в підготовці роботи для Олі стала її вчителька української мови та літератури Симич Людмила Степанівна. Оля усміхнена, життєрадісна дівчина, поціновувачка літератури та поезії, має неабииякий хист до співів. Розповідає: «Мені 17 років, а це означає, що в наступному навчальннму році я стану студенткою одного з університетів України. З дитинства я мріяла стати співачкою. Це було моє захоплення змалку. Але згодом зрозуміла, що хочу себе спробувати в іншому і обрала шлях менеджменту.    Я з впевненістю можу сказати, що не помилилась з майбутньою професією, адже завжди собі кажу: «Ніколи не сумнівайся в своєму виборі». Цю фразу я сміливо можу назвати своїм кредо, з яким крокую по життю. Аби забезпечити собі щасливе майбутнє, я планую працювати за своєю спеціальністю і також розвиватися в процесі роботи, здобуваючи якісь нові знання та навички.»

На творчому небосхилі Броварської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 імені В.О.Сухомлинського засяяла нова зірочка. Це зірка з плеяди найкращих та найталановитіших учнів нашого міста. І нехай це поки що  друге місце у Всеукраїнському конкурсі авторських віршів ”Золоте перо-2019 року”, але це гарний початок для творчої,креативної та сумлінної учениці 8-А класу Поплавської Катерини, яка під керівництвом талановитого педагога Накалюжної Алли Дмитрівни розкрила свій талант юної поетеси. Алла Дмитрівна  має високий рівень професійної майстерності, її система навчання ґрунтується на використанні інноваційних технологій. Тому на кожному уроці намагається  створити умови для активного самовираження, саморозкриття і самоствердження учня як творчої особистості.
 Катя завжди займає активну позицію як в класі, школі так і у повсякденному житті. Дівчинка вдосконалює свої здібності в Арт-центрі акторської гри і режисури,а також на гуртку Вокалу. Завжди мрійлива і готова прийти на допомогу однокласникам. Після закінчення школи хоче пов’язати своє життя з творчою діяльністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *