НОВИНИ ЩОДО ЗНО ТА ДПА -2022

24 березня 2022 року, ВРУ ухвалила законопроєкт №7132, який дозволяє одноразову зміну алгоритмів вступу до університетів і складання ДПА, про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«ДЕРЖАВА, У ПЕРШУ ЧЕРГУ, ВИСЛОВИЛА ДОВІРУ ПЕДАГОГАМ, ЯКІ В ЦЬОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ ВИСТАВЛЯТЬ УЧНЯМ ПІДСУМКОВІ ОЦІНКИ БЕЗ ДЕРЖАВНОЇ ПІДСУМКОВОЇ АТЕСТАЦІЇ.ГОЛОВНИМ ДЛЯ НАС Є ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МАКСИМАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ. НА ЖАЛЬ, ЦЕ ОЗНАЧАЄ НЕМОЖЛИВІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ В ТРАДИЦІЙНОМУ ФОРМАТІ У 2022 РОЦІ.ДОСТУПНІСТЬ ВИЩОЇ, ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ ДЛЯ ВСІХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ НЕЗАЛЕЖНО ВІД МІСЦЯ ЇХ ПЕРЕБУВАННЯ Є НАШИМ НАЙВИЩИМ ПРІОРИТЕТОМ», –ЗАЗНАЧИВ СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ.

Міністр також наголосив, що завдяки цифровізації буде створено максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії, а під час офлайн-процедур будуть максимально дотримані безпекові протоколи.

Наразі МОН спільно з Комітетом освіти, науки та інновацій ВРУ, освітянами, експертами та батьками в оперативному режимі працює над остаточним механізмом вступу у 2022 році. Його розробка знаходиться на фінальній стадії, і вже найближчим часом він буде презентований.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *