Як зняти стрес?

Як допомогти нашим дітям зняти стрес, у якому вони перебувають через війну? Порадами і практиками поділилася практичний психолог Броварської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. В.О. Сухомлинського Шинкарюк Олена Миколаївна.
Вразлива дитяча психіка, безумовно, дуже страждає від війни. Як допомогти дітям, які змушені перебувати у бомбосховищах чи тікати від окупантів під кулями, подолати стрес?
З метою налагодження дієвих механізмів, які допоможуть дітям в подібних стресових ситуаціях для паралелей 5х-7х класів нашого закладу освіти було проведено годину психолога. Під час даного заходу діти дізналися про те я позбутися відчуття страху та тривоги, які релаксаційні вправи слід застосовувати для покращення самопочуття. Дуже корисною була інформація щодо небезпечних знахідок, які можливі у воєнний та післявоєнний час. Мова йде про велику кількість снарядів та мін, які діти можуть сприйняти за іграшки.

Підлітки зазвичай доволі гостро переносять будь-які кризові ситуації, і війна, звіно, не виключення. Дітям старшого віку зараз дуже складно, адже вони уже розуміють, що відбувається, але ще не мають достатньо життєвого досвіду, щоб ефективно боротися зі своїми емоціями. Нам всім зараз дуже складно, але нашим підліткам – особливо непросто. Тож практичний психолог Броварської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. В.О. Сухомлинського під час проведення серії годин психологічного спілкування для учнів 8х – 11х класів дала поради, як підліткам зараз можна справитися зі стресом і тривогою та налагодити свій емоційний стан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *