Година спілкування

Війна — це завжди страшно та жахливо.
Усі ми перебуваємо в абсолютно нових умовах життя, природно, відчуваємо страх та паніку, особливо діти.
З учнями нашої школи психолог, Олена Шинкарюк, провела години спілкування.
З учнями 6-х класів обговорили тему «Відчуття, переживання та їх значення для нашого здоров’я». Сьогодні багато дітей стають свідками або потерпілими в ситуаціях військового часу, де отримують ті чи інші психологічні травми. Такі події можуть мати негативний вплив на їхнє емоційне здоров’я та вплинути на все подальше життя. Олена Миколаївна запропонувала учням комплекс дихальних вправ, які допоможуть зняти дратівливість і заспокоїти нервову систему. Таке дихання корисне всім, хто переживає тривалий стрес. Воно допоможе очиститися від негативу й відновити внутрішню гармонію. Також проговорили з дітьми про те, що важливо бути пильними і не торкатися підозрілих предметів або покинутих іграшок, телефонів, побутових речей. На завершення виконали вправу-релаксацію «Я море».
З учнями 7-х класів обговорили тему «Емоції. Види емоційних станів».
Олена Миколаївна пояснила дітям, що емоційні стани можуть впливати на роботу органів і систем організму. Емоції можуть суттєво впливати на наше здоров’я. Негативні емоції можуть погіршувати наше здоров’я.
Нам потрібно вміти володіти своїми емоціями і почуттями для того, щоб захистити себе від хвороб і приймати правильні рішення. Порушення психологічної рівноваги може бути пов’язане з страхом і тривогою, гнівом.
Слід мати на увазі, що свої емоції пригнічувати не можна. Емоцію треба правильно пережити. Як це правильно зробити діти вчилися виконуючи вправи та техніки: «Квітка і свічка», «Лимон», «Метелик», «Мішок емоцій».
З учнями 9-х класів обговорили тему «Емоційне благополуччя. Природа і види емоцій. Як допомогти собі в стресовій ситуації».
Події, що відбуваються останнім часом у нашій країні, віддзеркалюються не лише на долі Української держави, а й долі кожної людини. Як дорослі так і діти постійно перебувають у стресовій ситуації.
Учні 9-х класів разом з практичним психологом школи, Оленою Шинкарюк, вчилися сконцентруватися на своєму внутрішньому стані, прислухатися до себе, до своїх відчуттів. Наші емоції мобілізують сили організму, призводять організм до стану готовності для успішної діяльності чи захисту, впливають на пам’ять, сприйняття, мисленння, визначають поведінку людини. Адже вміння керувати своїми емоціями – важливий чинник психічного здоров’я, показник емоційного інтелекту. Обговорили правила безпечної поведінки під час військових дій «Обережно МІНИ. Смертельна «пелюстка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *