НМТ І ВСТУП-2022: НАЙВАЖЛИВІШІ ОНОВЛЕННЯ

Упродовж найближчих днів особи, які створювали реєстраційні картки учасників ЗНО, отримають смс-повідомлення, в якому  буде зазначено   прізвище потенційного учасника НМТ і логін та пароль для входу до інформаційної сторінки

Необхідно зберегти цю інформацію, оскільки вона знадобиться для входу до Інформаційної сторінки, коли потрібно буде підтвердити бажання проходити НМТ, щоб дізнатися про місце та дату тесту і сформувати запрошення-перепустку, а також для отримання результатів НМТ.

Якщо номер мобільного під час реєстрації було вказано помилково і смс не надійде,12-19 травня можна буде зателефонувати на спеціальну «гарячу лінію», де можна буде отримати відповідну інформацію.

Тривалість НМТ  збільшено до 120 хвилин

УЦОЯО проаналізував перебіг демонстраційного тесту та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

МОН працює над організацією пунктів складання НМТ в країнах Євросоюзу та Великій Британії.

Вже існує попередня домовленість про 2 центри в Німеччині, 2 в Італії та 6 у Польщі, оскільки найбільше українських дітей перебуває саме в Польщі.

Для участі в НМТ

вже сформували реєстраційні картки 402 527 осіб. Особи, які створили реєстраційні картки  ще не є учасниками НМТ, адже для участі в тестуванні важливо підтвердити своє бажання брати участь у НМТ на інформаційній  сторінці. Особи, які не зареєструвалися упродовж 1 лютого – 19 квітня, зможуть це зробити в червні, коли відбуватиметься додатковий період реєстрації для участі в додатковій сесії НМТ.

Міністерство юстиції України зареєструвало Порядок прийому для здобуття вищої освіти в 2022 році.

Так, для вступу на бакалаврат на місця за кошти бюджету та на контракт для кон’юнктурних спеціальностей враховуватимуться результати НМТ. Для інших спеціальностей – результати творчого конкурсу, який може проводитись у дистанційній формі.

Реєстрація е-кабінетів для вступу на бакалаврат почнеться 1 липня, творчі конкурси відбудуться 1-18 липня (бюджет + контракт) і 9-16 серпня (тільки контракт). Зарахування на бюджет – 5 вересня, на контракт – визначають правила прийому закладу, але не пізніше 30 вересня.

Докладніше про умови вступу та ключові дати – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *