Цивільний захист учасників освітнього процесу в період воєнного стану

Сьогодні, під час повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої держави, дуже багато людей змушені були залишити рідні домівки, стали свідками активних бойових дій або опинилися на тимчасово окупованих територіях. Дехто втратив своїх рідних та близьких. Тому саме зараз як діти, так і їх родини потребують особливої підтримки зі сторони психологів і педагогів.
На виконання листа департаменту освіту і науки Київської облдержадміністрації від 25.11.2022. № /2078/32.01/32.7-2022 Управління освіти і науки Броварської міської ради Київської області Броварський ліцей № 2 ім. В.О. Сухомлинського організував та провів навчання з теми: «Цивільний захист учасників освітнього процесу в період воєнного стану». До навчання були залучені медична сестра Качан О.Ю., практичний психолог ліцею Шинкарюк О.М., вчителі фізичної культури та основ здоров’я, представники служби ДСНС України. Були розглянути такі питання:
1.Практика формування безпечної поведінки учасників освітнього процесу:
– Лекції з інформування – Ритов Роман керівник групи EORE
представництво ХАЛО Траст Україна на тему «Принципи безпеки під час збройного конфлікту»
• Види вибухонебезпечних предметів, знайдених в Україні;
• Ознаки потенційно небезпечних територій;
• офіційні, неофіційні попереджувальні знаки;
• правильні дії для збереження здоров’я та життя;
– Лекція для учнів «Безпека на дорозі» (Інспектор ювенальної превенції сектору превенції Броварського ВПГУ НП України Якимчук М.В.);
– Тренінг з домедичної допомоги при різних видах травм для учнів (медсестра ліцею Качан О. В.);
– Тренінг з надання першої допомоги (Поволоцька І.В.);
– Проведені лекції «Пожежна безпека»; «Алгоритм дій у випадку оголошення повітряної тривоги» (представники служби ДСНС України );
2.Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану :
– Практичний психолог Шинкарюк О.М. провела заняття з елементами тренінгу “Роль учителя у формуванні психологічно безпечного середовища”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *