Проект реорганізації закладу освіти

З 2018 року розпочато реформу «Нова Українська Школа (НУШ). Реформа є тривалою та поетапною і триватиме до 2027 року, після чого старша школа (10-12 класи) стане профільною і трирічною. Така система почне діяти з 1 вересня 2027 року.

В березні 2020 року набув чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту», який визначив правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи повної загальної середньої освіти. Відповідно до статті 35 Закону визначені типи закладів, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти:

  • початкова школа – забезпечує здобуття початкової освіти (1-4 класи);
  • гімназія – забезпечує здобуття базової середньої освіти (5-9 класи);
  • ліцей – забезпечує здобуття профільної середньої освіти (10-12 класи).

З метою створення умов для забезпечення якісної, сучасної, доступної та профільної загальної середньої освіти, формування оптимальної мережі ліцеїв, приведення типів закладів загальної середньої освіти до вимог законодавства, робочою групою з питань перепрофілювання (зміни типу) закладів загальної середньої освіти Броварської міської територіальної громади схвалено проєкт перспективної мережі закладів загальної середньої освіти Броварської міської ради Броварського району Київської області, який і виноситься на обговорення.

За попередніми результатами обговорення Броварський ліцей ім. В.О. Сухомлинського №2 матиме статус гімназії, що забезпечить навчання учнів з 1 по 9 клас. Реалізація обговорення вступає в дію з 01 вересня 2027 року і не передбачає навчання 10-12 класів в закладі освіти

Повне інформаційне повідомлення про проведення громадських обговорень розміщено на сайті Броварської міської ради в розділі «Публічна інформація» – «Громадські обговорення». Обговорення триває терміном в 1 рік з 12.06.2023 до 11.06.2024.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *