Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання»

З 04 грудня 2023 року до 10 грудня 2023 року в Київській області проводилась Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання» згідно зі стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та планом її реалізації на 2023-2025 роки.
На думку вчених-дослідників, читання дозволяє продовжити молодість. А тематична добірка книг – розвиває, тренує та поліпшує пам’ять. Читання робить людину компетентною, підвищує творчий потенціал, допомагає боротися зі стресом та поганим настроєм.
Значення книг в житті людини важко оцінити. З дитячих років вони допомагають пізнавати світ, дають поради, засмучують і розвеселяють. Любов до читання збільшує словниковий запас і загальний рівень грамотності. Книга не тільки обдаровує людину необхідними знаннями, але й вчить доброті та людяності.
Працівники книгозбірні нашого ліцею, вчителі та учні також долучились до Всеукраїнської акції.
Учителі нашого закладу у своїй професійній діяльності використовують творчий доробок В.О. Сухомлинського. В бібліотеці ліцею є багато книжок видатного педагога для дітей і про дітей. Твори його невеликі, але мудрі й повчальні. І тому, під час Національного тижня читання було вирішено взяти для проведення заходу твір Василя Сухомлинського «Важко бути людиною». Бібліотекарі спільно з класоводом 4-Г Горбуновою Л.В. та її вихованцями підготували й провели читання вголос цього оповідання та обговорили ситуації, які в ньому описані.
А через декілька днів бібліотекарі Масоха Л.М. та Репрінцева О.Л. разом з директором Броварського ліцею №2 ім. В.О. Сухомлинського Голод О.М. завітали на виховну годину до 4-Г класу, щоб нагородити учнів Подяками адміністрації закладу за активну участь у Національному тижні читання.
Інша наша учасниця, вихованка 5-Б класу Литвин Дар’я захопливо розповіла про свою улюблену книжку та її героїв. (Белла Свіфт «Мопс, який хотів стати північним оленем»). Вона також була нагороджена Подякою за активну участь в інформаційно-просвітницькій акції.
« Хто багато читає – той багато знає!» – повідомляє нам прислів’я. А нові знання – відкривають нові можливості…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *