Про відзначення Дня Гідності і Свободи

21 листопада в Україні відзначають як День Гідності та Свободи, адже саме в цей день шість років тому розпочалася Революція, яка переродила українську націю. Рівно шість років тому люди вийшли на вулиці, щоб висловити свою позицію щодо дружби з Євросоюзом. Після рішення уряду про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС українці зібралися на майданах.

З нагоди відзначення цієї пам’ятної дати в Броваській школі І-ІІІ ст. № 2 ім. В.О. Сухомлинського було проведено ряд заходів.

Зокрема, 18 листопада відзвучала загальношкільна радіолінійка на тему: «Україна –  це територія гідності і свободи», в кінці, якої хвилиною мовчання було вшановано пам’ять полеглих за свободу, збереження суверенітету та незалежності України. Учні 7-А класу поклали квіти до пам’ятної дошки загиблим в АТО колишнім учням нашої школи  – Дмитра Янченка та Сергія Москаленка. Протягом всього тижня діє виставка стіннівок, малюнків, а також виставка літератури присвячена Дню Гідності і Свободи. Вчитель історії Марченко Ж.В. організувала перегляд та обговорення відеофільма «Революція гідності» у 5х класах, а на уроках образотворчого мистецтва вчителем Семенець І.О. було проведенно виготовлення листів та малюнків на фронт і в госпіталь воїнам ООС, в яких наші учнів висловили найтепліші побажання і подякували солдатам за захист.

Класоводи 1-4х та 5-11х класів провели тематичні виховні години: «Пам’ять героїв стукає в наші серця», «Скажи своє слово про Україну», «Усе моє, що зветься Україна», «Революція Гідності. Як це відбувалося».

Надзвичайно яскравим та пізнавальним вийшла літературно-музична композиція «Країна нескорених», яку підготували учні 10-А,Б класів з педагогом-організатором Чуб О.Т. та класними керівниками Накалюжною А.Д. та Петровською О.М.

Попереду українців чекала найдовша зима в історії України – Революція Гідності. Попереду був розпач і біль за втратою життів Небесної Сотні. Українська нація тоді переродилася, згуртувалася, а головне – само ідентифікувалася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *