Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці здобувачів освіти до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти учнів знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров’я, формувати у здобувачів освіти свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності. Тому виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєними алгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед освітою.
Основна мета проведення «Тижня знань основ з безпеки життєдіяльності» – допомогти сформувати у здобувачів освіти свідоме ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.
З 7 по 11 листопада у школі було проведено Тиждень з основ знань безпеки життєдіяльності. Відповідно до тематики Тижня було проведено заходи:

  • Акція «Я – відповідальний пішохід»(педагог-організатор Чуб О.Т., активісти учнівського самоврядування);
  • Виховні бесіди з ОБЖ: «Базові правила з безпеки під час війни»; «Мінна безпека»; «Правила дорожнього руху»; «Попередження нещасних випадків»; «Пожежна безпека»; «Здоровий спосіб життя»; «Алгоритм дій у випадку оголошення повітряної тривоги», тощо (класні керівники, класоводи);
  • Виставка тематичної літератури з основ безпеки життєдіяльності» (Масоха Л.М., Репрінцева О.Л.);
  • Виставка малюнків «Безпека життєдіяльності очима дітей» (класоводи 1-4 класів);
  • Лекція для учнів 6-х класів «Безпека на дорозі» (Інспектор ювенальної превенції сектору превенції Броварського ВПГУ НП України Якимчук М.В.);
  • Тренінг з надання першої допомоги для учнів 7-х класів (Поволоцька І.В.);
  • Тренінг з домедичної допомоги при різних видах травм для учнів 10-х класів (медсестра ліцею Качан О. В.)
    Тиждень безпеки життєдіяльності у ліцеї пройшов на високому рівні, адже діти дізналися багато нового та цікавого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *