КВІЗ «Генії фінансової грамотності»

Національний банк України щорічно організовує просвітницькі заходи з фінансової грамотності, цього року наш заклад освіти приєднався до заходів з метою розвитку навичок управління особистими фінансами здобувачів освіти.

Нас оточують товари, гроші, ринок. Щодня ми бачимо продавців, а самі виступаємо в ролі покупців. Ми є учасниками економічних відносин навіть не задумуючись про це. На жаль, в Україні особисті фінанси ще не стали обов’язковим предметом для вивчення в школі, багато хто з нас при вступі в доросле й самостійне життя просто не вміє правильно розпоряджатися своїми грошима. В нашому закладі учні 10-11 класів було введено факультатив «Фінансова грамотність» вперше.

3 квітня вчителем інформатики та математики Шатковською Вірою Анатоліївною разом з учнями 10-х  класів було проведення КВІЗ «Генії фінансової грамотності» під девізом “Гроші повинні працювати на вас, а не тільки ви на них». Учні відповідали на запитання, пригадали історію грошей і торгівельних відносин,  розв’язували фінансові задачки, вчилися фінансовим основам, які неодмінно стануть у нагоді в дорослому житті.

Фінансова грамотність дуже допомагає в досягненні особистих цілей, забезпечує почуття стабільності, та й просто допомагає побудувати той міцний фундамент, на якому можна планувати подальше життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *