Пошуково-дослідницька експедиція «Нескорена Україна»

В 2023 році вийшов з друку Альманах-2023 «Звитяжна Київщина: хроніки героїзму».

Альманах укладено за матеріалами дослідницьких проєктів учасників пошуково-дослідницької експедиції «Нескорена Україна», яка стартувала 24 лютого 2023 року, у річницю злочинного повномасштабного вторгнення рф в Україну. У Альманасі «Звитяжна Київщина: хроніка героїзму» представлено нариси, презентації та відеоматеріали учнів –членів Київського обласного територіального відділення МАН України про подвиги земляків, сусідів, односельців, про трагічні дні окупації, драматичні долі переселенців, наводяться приклади сміливості й стійкості перед жорстоким ворогом.

Учасників пошуково-дослідницької експедиції «Звитяжна Київщина: хроніка героїзму»,  об’єднало прагнення вивчати й досліджувати героїчні сторінки захисту рідної землі, перші дні жорстокої навали, подвиги Збройних Сил України й усіх захисників Київщини, щоб донести їх до наступних поколінь, зберегти пам’ять про героїв і ці звитяжні дні.

Серед великої кількості учнівських досліджень, представлених учнями Київської області та юними науковцями Малої академії наук при Київській обласній раді є одна роботи, яка особливо цікава для нашого ліцею.

Учениця  Милана Павленко (науковий керівник: Жанна Володимирівна Марченко) в своїй дослідницькій роботі на тему «Священики на війні : місія – бути поряд» описує роль та участь у подіях російсько-українського конфлікту капеланів різних конфесій міста Бровари.

Авторка  отримала сертифікат, а також зробила свій важливий внесок у збереження в історії тих подій, які є важливими для наступних поколінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *